Van Advies tot Product

Specialist in kunststof spuitgietproducten

Van advies tot product

 

Weinzierl adviseert. Wij verdiepen ons in uw bedrijf, uw product en uw vraagstuk. Wij denken met u mee. Onze expertise stelt ons in staat u als klant van passend advies te voorzien. Of u nu een globaal idee heeft of precies weet wat u wilt, dankzij onze jarenlange ervaring en brede expertise bieden wij een kunststof oplossing op maat.

“U heeft een idee? Wij bieden een kunststof oplossing op maat.”

Productontwikkeling

 

Weinzierl neemt voor u plaats achter de tekentafel. We gebruiken het 3D Tekenprogramma Solid Edge Classic-Floating en werken altijd met de nieuwste versie. We denken met u mee en adviseren u over de ontwikkeling van uw product, de keuze van het materiaal en het productontwerp. We luisteren naar uw wensen en streven ernaar om samen met u als klant tot het gewenste productontwerp te komen.

 

Wij ontwikkelen matrijzen en kunststof spuitgietproducten op maat. We zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van technische ingewikkelde producten die we op kleine schaal, tegen interessante prijzen, vervaardigen.

 

Nadat we samen met de klant het product hebben ontworpen, voeren we een aantal spuitgietsimulaties uit om het productontwerp en de benodigde matrijs te optimaliseren. Onze doorlooptijd is kort, waardoor we snel efficiënt richting een eindproduct kunnen werken.

 

Matrijzenbouw

 

Weinzierl levert de matrijzen die nodig zijn voor het spuitgietproces. We ontwerpen en produceren prototype en productiematrijzen, zowel van staal als aluminium. Voor het vervaardigen van de matrijzen en elektrodes gebruiken wij diverse apparatuur, waaronder een zinkvonkmachine, een 3D CNC gestuurde freesmachine, een vlakslijpmachine en de meer traditionele frees- en draaimachines.

Naast het ontwikkelen van nieuwe matrijzen verzorgen we aanpassingen aan bestaande matrijzen. Ook kunt u bij ons terecht voor onderhoud aan bestaande matrijzen.

 

“Van idee tot eindproduct, wij denken met u mee.”

Productie

 

Als het definitieve product ontwerp gereed en getest is, start het proefspuiten. Het proefspuiten van kleine producten voeren wij uit in onze werkplaats op een 35 tons Arburg spuitgietmachine. Voor de productie van grotere producten werken wij samen met gerenommeerde Nederlandse spuitgietbedrijven, waaronder De Jong & Maaskant en Karsten Kunststoftechniek.

 

 

 

 

+ 31 229 234 601

 

Gildenweg 22j, 1695 GD Blokker

Wilt u met ons sparren over uw idee?

Wilt u meer weten over onze diensten en producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord!

Copyright @ Weinzierl